Sista dagen i Nice...

28/7
Sista dagen i Nice...vi åker hem 19.30 ikväll. Jag vaknade 6.30 av värmen...drog på mig träningskläderna o tog min sista jogg på Promenade des Anglais (för denna gången). Känner mig nöjd...varje morgon  joggat, simmat. Imorse låg havet stilla, himlen blå. Härligt sätt att börja sin dag!
Mamma promenerar ner till havet o tar en meditations-stund vid Castel Plage o väntar på mig. Sen går vi genom Cours Saleya, marknaden (idag antikmarknad) o slår oss sen ner på Kayenne K'fe vid Place de Palais o tar en kaffe...tittar på folklivet. Idag tog vi en nybakad croissant o köpte 2 extra med till Nelle o Lasse...som hade tänkt på samma sak o varit nere hos sin bagare o köpt croissanter!!
Igårkväll åt vi en underbar middag på Safari (ligger på Cours Saleya, rekommenderas!!). Jag åt grillad svärdfisk...mmm.
På väg till Safari märkte vi att hela Place Garibaldi var ett galleri!! Massor av rolig konst!
Nu ska jag kanske iväg och shoppa lite.....men först kaffe o ytterligare en croissant!!! Hmm...tur att man sprrungit... När jag kommer hem får jag lägga om kosten lite.
Längtar jättemycket efter Selma!! Imorgon ska jag hämta henne!


Rolig konst på Place Garibaldi
Kan ses varannan söndag. Varför inte börja på Café de Turin...?

Tack o skål!

Vendredi à Nice

25/7-08
Dagarna går fort...jag börjar mor'narna med en powerwalk på 50-60 min.sen tar jag ett dopp i havet...härligt! Sen frukost på altanen, alla fyra.
Idag ska jag ta det lugnt...läsa, vila, sola lite. Naturligtvis en promenad på eftermiddagen. Idag har vi inga "program"...däremot imorgon ska vi till Mougins på lunch o på söndag också lunch till vänner.
Vi har haft ca +30 varje dag, vilket fått oss att söka skuggan... Igår satt mamma o jag på Castel Plage vid vattnet och tog en kall öl efter en långpromenad...där pyser dom ut fukt över gästerna, som på frukt-o grönsaksavdelningen i vissa Ica-butiker. Jo man känner sig fräschare liksom....

Jag på Castel Plage


Nice!

Måndagförmiddag packade jag snabbt för en veckas semester. Mamma fyllde år och trodde att hon skulle bli bjuden  på middag av mig i Gamla Stan...jag hade oxå lovat sol! Vad hon inte visste denna regniga måndag, var att jag menade Gamla Stan i Nice! Hon fick 2 timmar på sig att packa. Under tiden drack vi champagne och jag meddelade oxå en förvånad pappa att mamsen blir borta en vecka. Han delade hennes glädje och skjutsade ut oss till Arlanda.
I Nice väntade Nelle o Lasse! Champagne igen (naturligtvis! Det får man alltid hos dom)! Dessutom hade dom förberett en diné formidable! Mammas favorit: Crevettes. Till förrätt gaspacho. Rosévin. Vi satt ute på altanen och det var fortfarande +26 på kvällen. Mamma och Lasse tog en långpromenad efter middagen medan Nelle o jag pratade om livet (tror jag)... vid 01 så somnade jag tvärt på min säng...i bakgrunden hörde jag mamma o Lasse komma hem.
Imorse vaknade jag strax efter nio!! Tog på mig träningskläder och tog en powerwalk/lugn jogg på ca 1 tim på Promenades des Anglais, avslutade med ett dopp i havet....härligt! När jag kom hem hade frukost dukats fram på altanen... ahh så bra man har det!
Efter frukost (12.00)vilade jag en stund, sen tog mamma o jag en promenad. Vi var hemma igen ca 17.00...och då hade vi hunnit med liiite shopping, öl i solen vid Justitiepalatset och en "snack" på vägen hem.
Nu ligger vi med öppen altandörr på övervåningen i vårt rum o vilar...innan kvällens övningar. Idag är det +31!! Nää, jag klagar inte!


Mamma och Lasse


Nelle och Lasse



Jag o Mamma



Nelle, Lasse o Mamma på altanen.

Puh....

Lördagens föreställning i Grebbestad höll på att regna bort! Jaa, den gjorde det... men vi genomförde den. Vårt "för-band" blev Bert Karlsson, som spontant gick upp på scenen o drog några fräckisar! Värmde upp publiken. Just innan vi skulle börja halkade jag o drattade rejält på ändan... kunde ha gått illa, men vi la' ut mattor på scenen så det inte skulle hända igen! Usch, tänk om Annika skulle ramla! Gravid o allt... gud va' vi har skrattat åt hennes "nya kropp", som hon fått sydd till sig så inte baby-magen ska synas. Nu är hon jämn-tjock!

Efter föreställningen träffade jag "Grimmestorps-gänget". Dom underhöll mig med champagne o vin tills alla tekniker var färdiga med rivningen och jag kunde åka med Robin till Göteborg. Det ösregnade hela tiden! Vi kom fram strax före 02.00 till Gbg, där jag tog in på Elite Plaza medan Robin for vidare till Halmstad. Jag sov till 7, åt frukost o promenerade i regnet till tåget...var i Stockholm 11.48! Sol, blå himmel, varmt o skönt!
Nu har jag tvättat för att packa om.... imorgon så.... (fortsättning följer)


Tanumstrand. Vy från min balkong.

Grebbestad...igen

Vi har haft tur med vädret varje dag...och idag hoppas jag verkligen att regnet försvinner eftersom gänget från Grimmestorp kommer! Solen skiner just nu, men rätt va de' e' kommer en regnskur...
Lite rastlös blir jag på dagtid här...tills nästa gång måste jag nog organisera mig på nå't sätt... att göra ingenting e svårt. Lite turnéångest kryper på. Ikväll efter föreställningen åker jag med teknikerna till Göteborg o tar morgontåget till Stockholm, så jag e hemma i tid. Det går bara ett direkttåg per dag till Stockholm fr Grebbestad o då kommer man hem på kvällen.
Maria Benterud kom igår o tittade på föreställningen m sin nye... jaa, det kändes rätt med honom. Vi bestämde att jag i höst ska hälsa på dom i Oslo.
Träffade Carl-Oscar o Alex, 2 av killarna i bandet King Obama, som just kommit ut med en ny CD "Stay Alive"...som jag fick! Ska lyssna när jag kommer hem...
Nu ska jag ta en promenad, låta maten sjunka....åt lunch på Dockside, wasabi-marinerad lax m nudelsallad.

Jag har pratat med Peter Karlsson, hotelldirekören här, om att ändra bestämmelserna ang. hund på hotellet, och han lovade att tänka över det!

Grebbestad!

Visst ska jag tillbaka till Grebbestad! Vi hade nypremiär igår på Otroligt Het...o det blev stående ovationer! Vi hade såå kul på scenen oxå! Festen efteråt var på Tanumstrand - skaldjur o vitt vin! Gott! Hade Bert Karlsson till bordet...han har lovat att hitta en man till mig...hohoho!
Vädret är som det ska vara när den svenska sommaren är som bäst!
Igår på lunchen så satt Annika och jag på Dockside, åt räkmacka resp kycklingsallad. Innan hade vi promenerat lite längs havet o Annika funderade starkt på att köpa ett hus här...hm. Såg hos mäklaren ett fint för 18 mille.... Kanske bäst att hyra va'!
Det har varit div intervjuer varje dag. Just idag P4 som sände fr bryggan i Grebbestad. Efteråt åt Mimmi o jag lunch i solen...en fantastiskt god fisksoppa! Nu är det snart dax att åka till Charlottenlund o spela!
Jo, idag har jag klippt mig! Frisören hette Antonio. Muy bien!

Saknar Selma....ringde Marita igår o frågade hur dom hade det. Undrar om Selma saknar mig...? Hmm...



Såhär glad är jag att va' i Grebbestad!

Tips recept på god "glass"

Sommar och glass hör ihop, och jag skulle kunna äta glass varje dag! Men eftersom jag vill hålla ner kaloriintaget, inte äta för mycket mjölkprodukter och försöka vara nyttig, så fick jag ett fantastiskt gott glass-recept från Jacob o Katrin på Levande Föda Kursgård (se länk)!

Till 4 personer:

Skala 4 bananer, klyv dom på mitten och lägg dom i frysen ca 2-3 timmar.
Lägg dom sen i en matberedare tillsammans med äkta vanilpulver och t ex kakao.
Kör matberedaren i ca 2 min. eller tills glassen blir slät.
Klart! Jättegott!
Prova med andra smaker också...jordgubb, kokos... Om du vill ha russin i så lägg dom i blöt samtidigt som du lägger bananerna i frysen. Blir godast så.

Bon apetit!


Irriterad på

Det finns vissa saker jag är irriterad på! Jaja, jag vet...man ska välja sina krig...inte lägga energi på fel saker, men jag vill ändå gnälla på detta:

* Det är svårt att vara hundägare i Sverige och vara på resande fot! Först o främst SJ! Jag försöker vara "klimatvänlig" och ta tåget istället för bilen.... på SJ får man klicka i "djur tillåtet" när man bokar. Så långt allt väl, men sen ombord så inser man att alla vi med hundar och katter får trängas huller om buller i en avdelning. Ingen koll på om djuren är stora eller små i bokningen, och man har alltså EN plats var. Gången tas upp av stackars stora hundar som får klivas över o i vissa fall trampas på. Varför gör man inte som på flyget? När man bokar får man ange kg på hunden och "placeras" därefter. Och varför finns ingen avdelning för oss i 1a klass? Om man nu vill det....Likaså på hotell, om man nu överhuvudtaget får ta med hunden! Som hundägare får man då rökrum. Tyvärr tillhör jag sorten ickerökare och allergiker. Därför skaffade jag mig en Bichon Frisé, en ras som inte hårar och som i de flesta fall fungerar för allergiker.
Näää, jag tar bilen nästa gång! Finns det nån site med hotell, pensionat som tar emot hundar??

* Det är svårt att umgås med någon numera och ha en hel konversation! Mitt i kommer ett mobilsamtal som MÅSTE besvaras! Vid en middag en gång när jag bad alla stänga sina mobiltelefoner om det inte var ngt viktigt, så tittade alla konstigt på mig som om jag tagit bästa biten, godiset, mannen...whatever...ifrån dom.
En date jag hade, satt ideligen och svarade/pratade i telefon....sen sa han "ja, var va' vi"? Efter 5min kom nästa samtal... Jaa, det blev bara EN date med honom...hur tänkte han egentligen? Dessutom mailade han nästa dag och tackade för en trevlig lunch och undrade när vi kunde ses igen!?
Man känner sig kränkt och oviktig. Stäng av mobilen ibland. Ta in omgivningen, lyssna, titta...andas djupt och le! Fri!

* Comhem - går bort!


Slut på irritationer.

Jobb

Jaha, snart är det dax igen att spela "Otroligt Het"! Det blir Grebbestad. Nu har vi spelat i 1 1/2 år!! Sista föreställningen blir 2/8. Hoppas vädret håller...det är utomhus...nypremiär 16/7. (kolla www.2Entertain.com om nån är intresserad) Jag är lite småirriterad på Tanumstrand där vi ska bo, eftersom dom absolut inte tar emot hundar, så min lilla Selma måste jag lämna bort! Som tur är får hon vara hos Marita! Så därför blir det första o sista gången jag spelar i Grebbestad... nää, inget hotell, pensionat tar emot hundar där!!
Just nu är jag trött, lite sliten efter allt. Känner att jag inte får vara hemma tillräckligt ofta. Var dessutom på Gröna Lund igår med Tilde och Hanna (9 o 10 år), Emelie och Ida (13 år). Det spöregnade, men det hindrade inte dom att åka berg-o-dalbana 10 ggr och slänggunga, bläckfisk etc!! Jag däremot kurade inne på restauranten, och gjorde små ansatser att torka dom i toa-blåsen då o då! Sen var det middag hemma hos mig. Då hade vi blivit 7 st.!

Idag har alla gett sig iväg och jag har ägnat eftermiddagen till städning o diskning OCH träningspass! Jojo...nu tänkte jag komma i form! Kondition och styrka! Återkommer om detta! Nu ska jag ner till Tove på ett glas vin! haha...



Tilde o Hanna har ätit sockervadd!


Selma får inte följa med till Grebbestad...


Välkommen till min nya blogg!

Även jag tänkte göra ett försök att bli bloggare!

RSS 2.0