Dolores Tystnad...snart slut på filminspelningen!

Vi har två dagar kvar! Tröttheten smyger på.... veckan som gick hade jobbiga scener, mentalt och fysiskt. Jag känner mig skör.
Det underliga med detta arbete är att man kommer varandra så nära, och sen när det är slut så ses man inte mer! På ett tag...eller aldrig. Nu vet vi ju att vi skådespelare o regissör kommer att ses när filmen är klar...och jag vet att jag kommer tillbaka till Grimmestorp, och alla underbara människor där! Men teamet bakom...Henrik, Tobias, Alex, Pierre, Jonas...vet jag inte...snyft snyft.
Men annars så drabbas jag nästan aldrig av separationsångest. Vanan kanske? Att såhär är det för en frilansare... och att det passar mig.
På tisdag när sista scenerna har tagits, ska vi ha slutfest hos Maria Alloh, som samtidigt har vernissage. Vill vill vill ha ett konstverk av henne hemma hos mig!!


Några alster av Maria Alloh


Fando - Kungen av Grimmestorp! (Katten Carl-Gustaf, syns bakom)


Två roller i filmen - Grimmestorp och en Fleetwood!


Alloh överraskade mig med Limousine(!)+skumpa från Grimmestorp till tåget
i Skövde! Ulle körde och Carl-Roger, Bengt och Mariana följde oxå med! Dom är
så goa så jag får ont i bröstet!!

Dolores Tystnad - Tagning!



Vi spelar in filmen "Dolores Tystnad" på Grimmestorp i Härja socken. Jag har inte haft med mig datorn...hinner nog inte skriva nå't ändå när jag är där. Tidiga mor'nar och sena kvällar. Vi håller på att regna bort, men trots det är stämningen god!
Filmen är skriven och regisseras av Görel Crona. Den handlar om 3 kvinnor (Maria Lundqvist, Malin Arvidsson och jag) som får en stor gård i arv, utan att veta varför och utan att känna varandra. Under tre dagar på gården kommer obehagliga sanningar fram, minnen väcks och kvinnorna genomgår livsavgörande val... allt pga av Dolores tystnad. Hon som gav dom gården.
Vi bor och lever på Grimmestorp/gården, samtidigt som vi spelar in. Familjen Dolores!! Hela teamet... och vi har det bra! Vaknar i min himmelsäng (som Gustav III sovit i) tidigt tidigt...läser manus, funderar...hör smattret av regn. Går iväg till frukost. Och trots regn o kyla, så är varje dag spännande! Hur scenerna utvecklas...Älskar stunderna när dagen är slut och jag får sätta mig framför brasan och småprata. Trots dramat har jag skrattat sååå mycket...mest med Bengt Nilsson , denna underbara människa!
Vi spelar in hela juni! Premiär nångång nästa år!

RSS 2.0