Lunchpaus

När man har hund, "tvingas" man gå ut då o då...vilket är bra, för när andra vilar, röker, kaffepausar etc efter lunch, så tar jag en liten promenix med lilla Selma. Plötsligt letar man sig till ställen man kanske inte skulle gå till/mot annars! Grönområden t ex. Parker. Selma nosar och är nyfiken, jag djupandas för att få lite extra syre i mig... Jo, faktiskt känner jag mig piggare när jag går in i "mörkret" - teatern, scenen.
Tack o lov för Selma! Min lilla älskling!

Lunchpromenad...Lunchpromenad med posering

Till Falkenberg!

Söndag. Sol. Ledig dag!
Selma o jag tog tåget till Falkenberg för att hälsa på Annika m familj.
Familjen består JUST NU av Carro, Carl-Gustav, Alex, Tomas (som var förkyld idag o låg till sängs....eftersom han är man, innebär det dödssjuk..;-)) och Annika + James (stor katt) och Kurre (normalstor katt). Senare i höst kommer Annikas mage att bli ytterligare en familjemedlem.
Först så häpnade jag över huset! Nu har dom byggt o byggt om, renoverat o fixat...My God sicket hus! Två stycken förresten. Ett med torn. Jag har ju hört talas om "Tomas Torn", o nu såhär i efterhand så kan man inte bli annat än avis. Allt är snyggt! Huset e snyggt, dom e snygga, katterna t o m e snygga.....tur jag hade Selma med mig som oxå e snygg! Det var längesen hon blev såå mycket klappad! Tror att hon o Alex hittade varann!
Vi åt en fantastisk lunch...som tur var erkände Annika att den var inköpt hos Laxbutiken. Hon hade också köpt 2 stora bitar spenatpaj till mig att ta med "hem" till Göteborg. Vet inte om hon tycker jag är för smal eller nå't....men snällt var det iallafall. Jag ääälskar ju spenat (det kanske va' det?)!
Efter denna soliga, perfekta dag, så skjutsade Annika hem oss. Vi åkte nästan rätt på en gång...jag visade vägen...
Tack Familjen Andersson!

Selma o Annika (husmor bjuder på kaffe efter maten)


Kurre i tidningsstället...bästa platsen när Selma hälsar på!Selma o Alex (som är såå himla go' så att jag egentligen vill krama om honom, men då blir väl stackarn generad, så jag lät bli)!


"Agent Kurre" - Hör allt, ser allt, men...never been seen!

Musik när jag är hemma....

När jag läser in repliker, så har jag tyst omkring mig, men när jag skriver, läser, lagar mat, bloggar, surfar.... ja, då vill jag oftast ha bra bakgrundsmusik. Bra, inte störande. Kan tipsa om en internet-radio-kanal:
www.luckysevenradio.com
favorit just nu: "solo piano" och... "roots reggae"(must be my roots)!


Lite fest eller så?  Gå in på:
www.cocoradio.com (pure chilling lifestyle, reggae and dancehall) välj!

www.hotmixradio.fr kanal från Paris/Frankrike, välj dance, rock eller 80-90-tal....

www.orsradio.com  -downtempo, relax, slow...whatever.

andra kanaler:
www.lolliradio.net/happy/   (italiensk)

www.1Club.fm  ...gå in på det du vill lyssna på!


Repetitioner...

Vissa dagar känns trögare än andra... Idag kände jag mig otroligt obegåvad. Mina kamrater va' bra iallafall, så då kunde jag gå och småsåsa o låtsas va' djup...!
Vi har lyckats ta oss igenom akt 1...och imorgon börjar vi repa akt 2! Ujujuj, det går fort....

Bosse instruerar Brasse, Mirja o ThomasSelma kollar repetitionerna vid sidan om scenen (hon verkar uttråkad??)Brasse B och Per Eggers...in action...Bosse Hermansson, regissör

Christopher Göransson, regiass...o en massa annat.

Att inte bo hemma!

Det är ett dilemma
att aldrig få va' hemma!
Pyssla, fixa och allt annat man måste alt. vill göra i hemmets lugna vrå....
Detta att komma hem, slå sig ner i soffan en stund och läsa, kolla tv, och sen tillaga nå't gott etc.....det kan man inte när man bor på hotell! Jovisst kan det vara mysigt att ta in på hotell nå'n gång, äta en fantastisk frukostbuffé osv.. MEN, bor man på hotell nästan jämt och jobbar, jobbar...ja, då längtar man hem!
Så nu när jag skulle börja repa i Göteborg på Lorensbergsteatern (efter en vår- och sommarturné), så kom en ångestvind över mig när jag visste att Selma o jag skulle "trängas" i ett hotellrum - rökrum dessutom när man har hund!! Första repomgången är 2 veckor, och andra 3 veckor...puh!
Jag ringde Mimmi på 2Entertain, och...gnällde. Tack o lov tog hon tag i detta och jag blev erbjuden en liten lägenhet i centrala Göteborg!
Selma och jag stortrivs! Varje dag har vi en liten pratstund med fantastiska Pernilla i husets reception, som ordnar o fixar! Vi tar en promenad till teatern och känner oss allmänt "hemma"! Så vill ni bo i Göteborg -inte på hotell- utan i fina, renoverade lägenheter, för bra priser, så gå in på www.designapartments.se och kolla...o boka! Tack tack Mimmi! Och tack Pernilla! Nu känns livet gôtt!

Här bor jag!Mimmi och jag tar ett glas vin på Soho efter dagens repetitioner.


Ny pjäs...

Så har vi då börjat repa "Kuta o Kör" på Lorensbergsteatern... har kommit hem från första repdagen.  Trött, men bör plugga repliker tills imorgon...Selma är oxå jättetrött ;-)

Zzzzzzz....


Vaaa...?

Grimmestorp

Jag har varit i Härja socken, Tidaholms kommun...på Grimmestorp! Vilket härligt ställe! Vi (Carl-Roger och Lasse som äger Grimmestorp) har bestämt oss för att ha ett samarbete vad anbelangar kurser, konferenser, föredrag.
I helgen hade vi en fantastiskt kul kräftskiva med ca 20 personer. Vi satt i ena flygeln, med tänd brasa och ett dignande bord!
Vill ni se hur Grimmestorp ser ut!? Varsågoda:
Interiör


HerrgårdenInteriör


Selma i Gustav III:s säng (där vi sov)


Matsalen


Carl-Roger Boman - konstnär och ägare av Grimmestorp (Fando syns också, en leonberger)InteriörEn av dom vackra sängarna

Sista föreställningen!

Visst kändes det lite sorgset, att det nu var sista föreställningen av "Otroligt Het", efter 1 1/2 år....! Men jag kan väl erkänna att det kändes väldigt skönt också! Nu är vi klara med denna!
Nya mål i siktet!

Tack vänner.....Annika och Pia


Brasse o Andreas


Johan (skötte ljudet)


Glamoröst bakom scenen
Tomas, Andreas o Mimmi


Lunch i Fjällbacka

2/8
Imorse spöregnade det! Vår sista dag här....sista föreställningen! Neeej!
Jag hoppade över min powerwalk, åt tidig frukost o stängde in mig på hotellrummet för att läsa, skriva...svara på mail. Rastlösheten kom krypande. Jag ville inte ringa till Tove (som kom igår med Per för 2 dagars vila o romantik)...tänkte att det är bättre att hon hör av sig.
Men jag blev räddad från min rastlöshet och vädersoro av Vicky! Hon ringde och föreslog lunch i Fjällbacka, på Bryggan! Jaaa! Vi åkte dit och åt en "räklåda" var! Gott! Vicky bjöd! Och när vi sen sitter och dricker kaffe hos Solan (kompis till Vicky) med vacker utsikt över vattnet....ser jag himlen bli blå i horisonten. Det kommer att bli vackert ikväll!
Det blev en riktigt trevlig dag! Tack vare Vicky!

Efter föreställningen ikväll blir det skumpa bakom secenen, sen bbq/fest på bryggan här på Tanumstrand.
Ska försöka komma ihåg att ta bilder.

Vicky
Räklåda på Bryggan


Sista dagarna med Otroligt Het...

Svårt att förstå...att vi efter 1 1/2 år med Otroligt Het, nu ska korsa målsnöret! (Premiären var feb.-07)Det blir lördag 2/8 som blir den sista - om vi inte regnar bort!?
Vi är i Grebbestad o dagarna har varit sååå vackra! Även idag, fredag, lyser solen från blå himmel. Enligt smhi ska ett regnväder komma ikväll o stanna hela helgen. Vi får se. Dilemmat med utomhusteater.
Men men, jag kan erkänna att jag ändå längtar hem. Kanske för att jag nästan aldrig är hemma. Fr o m måndag är jag iallafall i Gurra, o då blir det väl tvättning, städning, fixa etc...åker till Grimmestorp i slutet av nästa vecka! Är sen ledig o hemma en knapp vecka innan jag börjar repa på Lorensbergsteatern -"Kuta o Kör".
Såå...jag hoppas på några härliga stunder hemma, på altanen, långpromenader med Selma, ett glas rosé på Glashuset...mm.

            
Bohus-kust                               På promenad fr hotellet

RSS 2.0